26jan

Imala sam klijenta   koji je sa povremenim „kašljucanjem“ objasnio kako mu se odjednom lepe kilogrami iako nije promenio prehrambene navike.

Ovaj mladi čovek imao je  sve šta se danas očekuje od nas – obrazovanje, karijeru, socijalno prihvatljivo ponašanje (ćuti i radi), porodicu sa kojom provodi nedovoljno vremena i – hašimoto.

Štitna žlezda nije samo obolenje savremenog čoveka nego i savremenog doba. Ona jasno pokazuje da naš način života polako prevazilazi prirodne mogućnosti našeg organizma da se adaptira i odgovori na potrebe koje mu namećemo.

Ova žlezda nije uzalud smeštena u grlu i ne zove se uzalud – regulator organizma. U grlu je jer je zadužena za govor, za verbalizovanje mišljenja, stanja i osećanja… a regulator je – jer je verbalizacija preduslov za balans sa sobom, i okolinom.

Nju ne razboljeva višečasovno sedenje za računarom, hrana iz firminog restorana ili sa flajera obližnjeg fast food-a.

Razboljeva je kada se duže vreme gušimo u osećanjima koje smo potisnuli, rečima koje smo prećutali, odnosima koje nismo rešili…u obavezama, brigama, stalnom jurnjavom… i kada na sve to „oguglamo“.

Po istočnjačkoj medicini to je peta čakra koju ćutanje blokira.

Po kineskoj medicini grlo je najuži prolaz na telu gde se „sabijaju“  emocije iz celog tela ukoliko ih ne pustimo napolje. Oni kažu nakupljena energija utiče na materiju pa tako ona menja i najmekši deo u našem vratu – štitnu žlezdu.

Kvantna medicina isto to objašnjava samo putem frekvencija.

U fazi kada nam ova  žlezdica već oboli na nju se može uticati tako što ćemo poraditi na podizanju nivoa zdravlja i ravnoteže na nivou celog organizma.

Kod našeg klijenta ishranom smo uredili insulin, kortizol, adrenalin. U saradnji sa ličnim trenerom napravili smo novi koncept treniranja koji uključuje mnogo  vežbi disanja.

Uveli smo kvantne antioksidanse na najvišem nivou, i kvantne terapije detoksa i  podsticanja metabolizma.

Uključili smo kiropraktičara zbog podsticaja cirkulacije u vratnom delu, a onda i bowen masažu.

Mesec dana kasnije gledala sam u potpuno drugačijeg čoveka bez vode u telu, vrećastih podočnjaka i sivog tena. .. i dobila osmeh koji je ovoga puta zaista rekao mnogo toga umesto  reči,  što ipak ne treba da bude način životaJ

Na početku smo, videćemo šta nas čeka..

 

Ostavite odgovor