Tvoja ishrana - Tvoj put

Holistički način na koji doživljavam nutricionizam i kroz koji gledam svakoga čoveka definisala sam u ovom programu čija ogromna moć leži i u samom nazivu. Svako od nas ima svoj put, i to nema i nikada neće imati veze sa kalorijama, vagom, tabelama..

Rad na ishrani je sopstveni holistički proces.

TVOJA ISHRANA – TVOJ PUT rešava ishranu, zdravlje i psihosomatske uzroke.

Cilj je da svako ko prođe kroz program reši destruktivnu povezanost psihe i emocija sa hranom, postigne kilažu koju smatra idealnom, poboljša zdravlje, nauči kako treba da se hrani dalje…i što je najvažnije – transformiše svoje telo, odnos prema sebi i odvaži se na hrabre životne promene.

Kako izgleda proces?
Proces je potpuno individualan za svakoga I ne može se u potpunosti definisati. Obično počinje detaljnim kvantnim analizama celog tela I parametara vezanih za metabolizam, enzime, varenje, kao I funkcionalni rad jetre, bubrega, žlezda, srca, pluća, vezivnog I koštanog tkiva.
Ovako konstatujemo trenutno zdravstveno stanje koje imamo na umu dok se radi ishrana, jer dok kilogrami padaju – zdravlje mora da raste.
Paralelno se uključuje psihosomatika da bi se konstatovali psiho – emocionalni uzroci I postavili ciljevi u toj sferi.
Izrađujemo adekvatnu ishranu koja je potpuno uklopiva u svakodnevnicu, ona treba da postane način života, da bude dovoljno laka, brza, a pre svega energetski adekvatna.

Šta još utiče na kreiranje lične ishrane?

RADNO VREME I DNEVNE OBAVEZE Individualna formula ishrane mora biti prilagođena radnom vremenu i mogućnostima da u dato veme možemo da nabavimo određenu hranu.
POL, GODINE, VISINA, TEŽINA – svakako su bitne.
DNEVNA POTROŠNJA – Koliko se trošimo i koju vrstu energije trošimo (fizički ili psihički rad) od toga nam direktno zavisi i vrsta energije koju treba da unosimo.
BAZALNI METABOLIZAM predstavlja dnevnu količinu energije koju troše naši vitalni organi (bubrezi, jetra, pluća, srce,…) na čiji rad ne utičemo svesno ali se konstantno odvija.
Ono što treba da znamo jeste da je neuronauka dokazala da svojim načinom razmišljanja i emocijama direktno utičemo na ovaj sistem, tako da praktično glavni rukovodilac našeg zdravlja je – naša podsvest.
GENETIKA je samo opravdanje. Epigenetika je dokazala da načinom života utičemo na gene. Genetska sklonost ka gojaznosti danas se uspešno rešava radom na sebe kroz našu psihosomatiku i načinom života koji odatle izrasta.
LIČNU FORMULU treba otkriti samo jednom. Od tog momenta ona vredno radi za nas i vremenom nam obezbeđuje sve više balansa, vitkosti i zdravlja.

Svako ima svoj put.

Kada srušimo unutrašnje granice – granice ne postoje!

verica-djokic---biografija2