21dec

Zato što su rigorozne, deficitarne, neprilagođene našem ukusu, načinu života i – potpuno pogrešne.

Većina prekršenih dijeta nije stvar ličnog neuspeha nego posledica normalnog rada organizma koji se sa razlogom buni.

I dok se ljutimo na sebe, krivimo, osećamo neuspešnim, neistrajnim, nedovoljno dobrim…naš organizam zapravo samo pokušava – da nas voli.

Uradiće to tako što će svojim prirodnim nagonima da pojedemo šta nam treba nadjačati našu „volju da istrajemo“ u epravilnim dijetama.

Naročito nas dijete bazirane na broju kalorija ubacuju u začarani krug – dok ih pratimo možda I imamo rezultate, ali čim zastanemo – eto nama nazad naših kilograma, sa kamatom.

I tako klizimo iz dijete u dijetu, sa nekim nedefinisanim periodima “između”, dok umesto manjka kilograma samo dobijamo – višak frustracija.

SA SVAKOM NEUSPELOM DIJETOM NEGATIVNA OSEĆANJA PREMA SAMOM SEBI SU VEĆA. SVE JE VEĆA NESIGURNOST, NERVOZA I OPTEREĆENOST JELOM. OVA OSEĆANJA MENJAJU SLIKU KOJU IMAMO O SEBI I TO SE ČESTO PRENOSI I NA DRUGE OBLASTI ŽIVOTA.

Naše telo voli izvesnost, uravnoteženost I mir – baš kao I mi.

Dijete su poslednja stvar koja nam je potrebna kada želimo da izgubimo višak kilograma.

Tada, u fazi kada nam je potrebno da najviše volimo i podržimo sami sebe, da sami sebi pružimo nešto pozitivno, dobro i snažno – mi sebe iscrpljujemo, mučimo i bacamo na samo dno.

Dijete uvek produbljuju emotivne konflikte zbog kojih smo na prvom mestu I došli do viška kilograma.

Dijete šokiraju telo a ne leče ga.

One nas vode u osećaj krivice i neuspeha.

Dijete ubijaju samopouzdanje, i inficiraju nezadovoljstvom svaki deo našeg života.

Biću im večiti protivnik.

Uloga Ishrane je da pojača vezu između naših misli, osećanja I tela. Ona treba da poteče našim venama kao ljubav, energija I snaga…da postane deo naše ličnosti, deo karaktera..da se saživi sa svakom našom niti.

Jer, mi jesmo ono što jedemo, I ono što jedemo nesumnjivo govori o nama.