21dec

Imala sam pacijentkinju koja je došla sa namerom da dovede svoj estrogen u red i konačno ostane trudna. Došla je sa jakim uverenjem šta želi – da joj kvantnim terapijama stimulišemo jajnike a homeopatskim lekom dodamo estrogen.

Lepo zvuči u teoriji…lepo ali sa bezbroj šupljina, i to onih – najbitnijih.

MANJAK HORMONA JE SAMO POSLEDICA, I AKO IH DOPUNIMO NEĆEMO REŠITI SISTEMSKI UZROK.

Stimulacija jajnika nije imala nikakvog smisla jer su bili solidni, ciklusi uredni, sa malo beznačajnih cistica koje je veoma lako rešiti našim metodama, pa to nismo radile.

SVI HORMONI ZAPRAVO PRIČAJU PRIČU O NAMA. Sve one počinju sa „ Nekada davno…“ kada smo zapravo bili mali ( 2-7) godine života, kada su nam se postavljali stubovi ličnosti – odnos prema sebi, ljudima koji me vole, njihovim odnosima, konfliktima, strahovima…

Odatle potiču mehanizmi naše ličnosti koji će nas sutra navoditi da biramo zanimanja, ljude i donosimo životne odluke. Onda će sve to zajedno predstavljati neki naš život u kojem se osećamo na određeni način.

ONDA ĆE TA NAŠA OSEĆANJA UTICATI NA NAŠE ŽLEZDE KOJE ĆE U SKLADU SA TIM – LUČITI HORMONE.

Uz mali dodatak o načinu ishrane eto nama pravog načina da izvršimo dijagnostiku hormonske slike – od uzroka i holistički.

Kod naše dame poremećaj estrogena je bio posledica hipotalamusa – žlezde u mozgu koja istovremeno reaguje na emocije (strah, tuga, sreća..) a istovremeno na rad srca, pluća, bubrega, varenje, enzime, hormone…

DAKLE – CENTAR KOJI REGULIŠE NAJBITNIJE FUNKCIJE U NAŠEM TELU ZAVISI DIREKTNO OD NAŠIH – HRONIČNIH OSEĆANJA.

Kod naše dame smo lečili početak depresije i anksioznost kao posledica dugoročno narušenog odnosa sa majkom.

Postoji li zaista bilo šta sa rafova apoteke što može da se „ubrizga“ i reši ove uzroke? : )

Moja dama i ja marljivo radimo na isceljivanju odnosa prema sebi – i drugima. Razvedravamo se, stabilizujemo, i oči lagano dobijaju novi životni sjaj.

Ostaje nam da prvo malo probudimo hipotalamus a onda i neku – dobru rodu ; )