30jan

Imala sam klijentkinju o čijoj životnoj priči često razmišljam.  Došla je sa velikim viškom kilograma, u hormonskom disbalansu , promenjivog raspoloženja i vrlo napetih pokreta. Pa ipak, crte njenog lica bile su crte vanserijske lepotice i  zaista je potresno što toliko lepe oči nisu pričale jednu lepšu priču.

Višak kilograma je uvek neka poruka koju šaljemo sebi ili okolini, a retko smo toga zaista svesni.  Ova mlada dama je iza sebe imala prošlost profesionalne „poslovne pratnje“. Nije bila ni svesna koliko duboko je prezirala sebe zbog svojih odluka, koliko sebi nije praštala, i nije volela.

Borba sa kilogrammima koju je bezuspešno vodila poslednjih nekoliko godina nije mogla da ima rezultate jer je ova mlada dama u dubini imala strah da ponovo bude zgodna. Strah da bude privlačna. Strah da će se sa atraktivnim izgledom  BITI ona osoba, ona verzija sebe koje se „grozila“, kako mi je rekla.

NJENI KILOGRAMI ZAPRAVO SU BILI  ŠTIT OD PROŠLOSTI KOJU JE MRZELA I ZATO IH SE TAKO PANIČNO DRŽALA.

To je suština. Kada smo to dotakle bile smo spremne za rezultate.

Rešavale smo problem po problem. Kombinovale smo nedelju detoksa sa nedeljom ekstremnog udara na poboljšanje imuniteta. Ponavljale smo taj ritam jer je on uvek prava stvar kod promenjivog raspoloženja i tela koje je iznutra iscrpljeno a spolja obloženo masnim naslagama.

Primenile smo program Tvoja ishrana – Tvoj put, i sedam meseci kasnije imala je 24 kg manje. Jednom prilikom sam je pitala da li joj je bilo teško  skidanje kilograma , rekla  je kroz osmeh : skliznuli su kao – svilena bratela niz rame.

(Posvećeno,  LJ.M. )

Ostavite odgovor