21dec

Imala sam pacijentkinju koja je došla sa izraženim metaboličkim poremećajem – oscilacije u kilaži, povremeno prejedanje, bulimične epizode.

Naravno da je bilo važno postaviti ishranu, laku svarljivu, punu elektrolita, vlakana i minerala, međutim djagnostika ishrane je pre svega djagnostika duše i zato smo krenule – baš odatle.

Ova dama sa pretoplom dušom zapravo je samu sebe zarobila ljubavlju prema jednom čoveku divne naravi ali veoma slabog karaktera. Ona ga je i gurala, i vukla, i gradila samopouzdanje i tešila što ga ne poseduje..bila je majka, stub, oslonac, vođa…sve osim onoga što je zapravo suštinski bila – nežna žena.
I dok se njen razum borio da od dečaka napravi muškarca, da bi mogla nekada da oseti zaštitu i oslonac, njeno telo je registrovalo i jasno pokazivalo bunt njenog unutrašnjeg bića.

Gubila se u ogromnoj energiji koju je ulivala i u tome što je na kraju dana ostajala sama, iscrpljena sa celim domom, vezom, i osobom na sopstvenim ramenima.

NEMIR RASKIDA DOSLUH SA TELOM, I TADA JEDEMO SVE ŠTA NAM PADNE POD RUKU. HRANA TADA GUBI SMISAO – DA PRIJA I LEČI, I POSTAJE IZVOR TOKSINA I LOŠIH OSEĆANJA.

U sledećoj fazi rada otišle smo još dublje.Zašto se uopšte našla u takvoj vezi?

Zato što je u sebi imala „program“ da je vredna da bude voljena samo ako daje, čini, daje, daje…bez mere i granice.
„Ako sam ja samo ja, i ako ne dajem konstantno – ko bi me voleo?“ rekla je jednom i to je bio znak da odlično napredujemo.

Njena ishrana je morala biti uvremenjena bez kompromisa. Doručak je morao imati puno voća, lana, biljno mleko i strukturu šejka. Ručak obrok salata od bogatih sastojaka sa prelivima od orašastih plodova. Večera potaži od povrća sa kinoom, pirinčem ili prosom.

Tako je i bilo.

Osam meseci kasnije, nakon puno neuspešnih pokušaja da njen partner poradi na sopstvenom samopouzdanju, ta veza je ostala iza nje.

Čovek koji joj se tada najviše našao je njen višegodišnji prijatelj, zreo, stabilan i neko ko je odlično poznaje i koji se baš tada razveo.

Ostalo je istorija, ne možemo baš sve da otkrijemo, ali reći ćemo ovo – trudnoća za sada protice besprekorno 😉