21jan

O obimu struka najčešće počnemo da razmišljamo tek kada nam kaiš postane tesan, međutim veliki stomak može da izazove mnogo veće probleme od estetskih.

Gomilanje masnih naslaga u predelu je takozvani androidni tip tela.

Ovakav način gojenja je najopasniji po zdravlje jer se masne naslage i toksini gomilaju okolo svih naših vitalnih organa smeštenih u trbušnoj duplji. Vremenom, ukoliko ne vodimo računa o ishrani, svi oni zapravo plivaju u ozbiljnim nečistoćama.
Ostaci nesvarene hrane, mlečnih proizvoda, zračenja, lekova, alkohola, duvanskog dima, postaju stanište naših organa od kojih nam zavisi život.

U takvim okolnostima samo je pitanje trenutka kada će oslabljeni imunitet da propusti bolest u unutrašnjost našeg sistema. Genetika dalje odlučuje gde će obolenje “nići”.

LOŠE NAVIKE ZBOG KOJIH STOMAK NAJVIŠE RASTE

-nagli skok I pad šećera (izazivaju ga slatkiši, peciva, kafe, energetski napici, sokovi…)
-preskakanje obroka
-dremanje posle jela.
-pijenje tečnosti uz obrok.
-deserti odmah posle jela
-noćno jelo

KAKO SMANJITI VELIKI STOMAK

Put do ravnog stomaka nije ni brz ni lak, pa ipak – vredi se pomučiti. Naše zdravlje će nam biti zahvalno, imunitet procvetati a telo izviti u skladnu liniju.

Prvi korak koji treba da učinimo jeste – čišćenje creva,

Drugi korak je – detoks ishrana u trajanju od tri nedelje.

Treći korak je polako uvođenje redukovanih namirnica i
uspostavljanje pravilne i uravnotežene ishrane koja nema rok trajanja nego treba da postane način života.

Četvrti korak uvođenje fizičke aktivnosti i detoks dana na sokovima od povrća koje treba sprovoditi jednom u tri nedelje.

***
Ishrana može biti i maćeha i majka, služiti nam kao otrov i lek.
Ulogu joj dodeljujemo jedino mi.
Povećan obim stomaka je jasan pokazatelj da smo napravili loš odabir. Bez obzira da li trenutno osećamo simptome ili ne, treba da znamo da će nas posledice sigurno stići.
Zato, ovoga puta umesto da sebi u toku prazničnih noći poželimo zdravlje, možemo da učinimo nešto još magičnije – da ga sami sebi ostvarimo.

Ostavite odgovor