21jan

Ovaj blog je posvećen mladoj talentovanoj pevačici u čiji uspeh duboko verujem.

U toku rada prelazile smo dug i komplikovan put. Njen metabolizam je bio potpuno poremećen. Obroci su bili neredovni, neumereni i neizbalansirani. Želudac je bio pod tihom upalom a tanko crevo obeleženo malapsorpcijom.

Insulin se još držao u granicama normale ali je zato kortizol vitlao po njenom telu i obarao produktivnost progesterona zbog čega je imala bolne cikluse, policistične jajnike, napade nesanice i razdražljivosti.

Osim toga, retenzija tečnosti je jasno pokazala da treba da podstaknemo – ne bubreg, nego u njenom slučaju – jetru.

Uz sve to naravno trebalo je doterati figuru i eliminisati celulit (uz retenziju tečnosti odmah se rešio veliki procenat).

Kod nje je psihosomatika bila veoma izražena, videlo se po svemu, zato smo osim dijetoterapije primenile i psihosomatski segment iz programa Tvoja ishrana – Tvoj put. Dodatno smo u pomoć pozvale Miostatic i kombinovale sa byol meridijanima.

Na tom našem putovanju imale smo nekoliko kritičnih tačaka, ali najvažnija nosi potpis – njene majke.

Sačuvaćemo detalje životne priče naše lepe dame ali ono što možemo reći je da je njen holistički napredak i vajanje figure počeo onda kada je svakom svojom niti razumela, doživela i primenila da nekada roditelji mogu da nam pruže „širinu“ koju sami imaju, da nas nauče onome što i sami znaju, da nas usmeravaju samo na puteve kojima su sami prošli…I da nekada to jednostavno nije dovoljno – i ne mora da bude!

Nije dobro po nas da osećamo krivicu ukoliko izrastemo u bolje ili uspešnije ljude, kao što je ova mlada dama podsvesno osećala.

Naša dama je jedna od onih hrabrih koji se usuđuju da grade sopstvene puteve, pomeraju granice, razvijaju svoje potencijale i probijaju sve stege koje ih u tome sprečavaju. Čak i ako je jedna od njih – roditeljska ljubav.

Posle dovođenja figure i metabolizma u red, sada je na divnom putu da postigne i unutrašnji mir. I dalje radimo na tome.

Ostavite odgovor