21nov

Znali mi to ili ne, želeli mi to da priznamo ili ne – svi mi funkcionišemo prema zakonima prirode. Naš bioritam je navijen prema godišnjim dobima, smenjivanju dana i noći, satima… Delovanje Meseca je samo jedan deo.
Kako zapravo Mesec utiče na naše telo?
GRAVITACIJA MESECA JE SLABIJA OD GRAVITACIJE NAŠE ZEMLJE I ZATO ON KA SEBI NE MOŽE DA „PODIŽE“ NI DRVEĆE NI STENE, ALI MOŽE – VODU. POD NJEGOVOM PALICOM ODVIJAJU SE PLIMA I OSEKA, I POMERA SVA VODA NA NAŠOJ PLANETI. PA ONDA, AKO ZNAMO DA SE NAŠE TELO SASTOJI OD 70 % VODE, LOGIČNO JE DA SE NJEGOV UTICAJ OSTVARUJE NAD SVAKIM OD NAS.

Razne dijete prema mesečevim menama koje se mogu naći po internetu i neproverenim štampanim izvorima zaista banalizuju ovu divnu priču prirode.

Ono što je definitivna istina je sledeće:
U NEDELJAMA KADA MESEC PRELAZI IZ MLADOG MESECA U PRVU ČETVRT, I IZ PUNOG MESECA U POSLEDNJU ČETVRT – TO SU NEDELJE (YIN) KADA TREBA ZAPOČINJATI DETOKS, UNOSITI VITAMINE, PITI ŠTO VIŠE TEČNOSTI, IZGOVARATI OSEĆANJA, RADITI KONDICIONE TRENINGE SA PUNO PREZNOJAVANJA…Jer, u ovim nedeljama Mesec „vuče“ svu našu vodu na dole, i pomaže nam u svakoj vrsti psiho-fizičko-energetskog čišćenja.
Ove nedelje su idealne za početak dijete i daju najbolje rezultate.

U NEDELJAMA OD PRVE ČETVRTI DO PUNOG MESECA OD POSLEDNJE ČETVRTI DO MLADOG (YANG) , VODA U NAMA JE UZBURKANA, SVE IDE KA GORE, KA UNUTRA. TELO JE STEGNUTO, NE PUŠTA NI VODU – NI KILOGRAME. TADA TREBA RADITI PUNJENJE IMUNITETA, TRETMANE LICA, VEŽBE NABACIVANJA MASE, UZIMATI VIŠE MINERALA I PROTEINA. TREBA IZBEGAVATI SVAĐE I POSVETITI SE ZAČEĆU ZA SVE ONE KOJIMA JE TO CILJ.

Zapravo, mi uopšte u teoriji i ne moramo da znamo smenjivanje ovih nedelja jer ih sasvim sigurno osećamo. Svi se nekada probudimo otečeniji nego obično, ili imamo dane kada se svaki komad odeće lako obuče…To je to – prirodni zakoni cirkulišu nama.

Uprkos tome što živimo na asfaltu mi smo ipak deo prirode.
Ona to nikada nije zaboravila a to što mi mislimo da jesmo čini nas – beskrajno naivnim.