12sep

Hronični umor zaista postaje hronična dijagnoza novog doba. To je jedan osećaj teškog ustajanja, konstantne dosadne polumalaksalosti. Jedna teškoća u pomeranju, bezvoljnost, tromost…Propratni simptomi mogu biti povremene kratkotrajne glavobolje, koje se najčešće javljaju popodne, zadah i trnjenje vrhova prstiju.

Naš organizam je celina sačinjena od emocija, psihe (racija) i fizičkog tela. Emocije „prave“ hormone koji direktno pozitivno ili negativno utiču na određene delove našeg tela. I ovoga treba da se setimo svaki dan.

Sa druge strane, HRANA ima svoj uticaj na FIZIČKI deo našeg bića, pozitivno ili negativno.

HRONIČNI UMOR JE DIREKTNA POSLEDICA DUGOTRAJNE INTOKSIKACIJE DEBELOG CREVA ČIJI SU UZROCI ISHRANA I KRETANJE, ALI I  SPECIFIČNE EMOCIJE PRE SVEGA POTISKIVANJE STRAHA, TENZIJE, NEMOĆ PRED KONFLIKTIMA, NEIZVESNOST, OSEĆAJ NIŽE VREDNOSTI I BESPOMOĆNOST.

Ove emocije prave mišićni spazam koji onemogućava peristaltiku debelog creva, te tako na veštački način zaustavljamo prirodne evakuacione tokove.

Umor se javlja jer dolazi do smanjene sinteze nekoliko jako važnih vitamina:
-B1, B2, B6, B12 i pretvaranja neaktivnog D vitamina u aktivni a oni dalje (ne)učestvuju u apsorbovanju gvožđa, rastu tkiva, regeneraciji, hormonima, enzimima, opštom imunitetu i detoksikaciji.

I tako je naša dama uz pomoć „hroničnog umora koji je preko glave“ počela da prepoznaje sva svoja povlačenja u braku i na poslu,prećutane reakcije na nepravedno nedobijeno unapređenje, strepnju od suprugovog raspoloženja i pasivne agresije … i na tome i dalje radimo.

Paralelno smo sprovele čišćenje creva dijetoterapijom i čajevima, nakon čega se njena energija vidno vinula a beonjače zasijale.

U planu nam je da lagano prelazimo na  ishranu koju će od sada slediti kao svoj način života, a što se potiskivanja osećanja tiče „uskoro će leteti perje“ rekla je kroz svoj osmeh.

I zaista, to perje, toliko je lako, ali nekada ništa nije tako teško podići – kao njega.

Samo hrabro.