05jun

U svojoj praksi još uvek nisam naišla na osobu koja je izgubila dvadeset, trideset suvišnih kilograma i rekla : „Promenila sam svoje telo“.

Svako od njih kaže „Promenila sam život“.

Hrana je najmanje pitanje kalorija koje unosimo..ona hrani našu energiju, naša tkiva, svaki naš organ i svaku kap krvi.Od nje nam zavisi kako ćemo biti raspoloženi, kako doživeti današnji dan – i samog sebe. Izgled našeg tela samo je vrh ledenog brega.

Neizmerno je važnije ono što se golim okom ne vidi – uzrok. Svaki kilogram viška ili manjka, i sadržaj tanjira uvek odražava neki disbalans unutar nas: emotivni, psihološki, može se odnositi  na životnu fazu ili postati hroničan..međutim, istina se uvek ogleda na vrhu naše viljuške.

Kilogrami nisu samo posledica hrane. Oni su posledica načina na koji doživljavamo sebe i života koji smo za sebe uredili. Sa preciznošću najvećih umetnika oslikava osećanja koja smo potisnuli , ugušili…ili su nas trenutno preplavila.

Ishrana je neizostavan deo u postizanju balansa i mira sa sobom. Energija koju nam podaruje predstavlja osnov za realizaciju svih naših potencijala a estetski rezultati otvaraju vrata novih mogućnosti.

Kada srušimo unutrašnje granice – granice ne postoje.

Ostavite odgovor