13feb

Ako se dobro ne vrati dobrim znači da smo davali ili previše ili – na pogrešnu adresu. Tada zauzvrat i ne treba da dobijemo „dobro“ nego baš ono šta nam je potrebno – lekcije.
Ako ih ignorišemo, sve će nam se iznova ponavljati, samo sa drugim ljudima ili drugim mestima. NENAUČENE LEKCIJE SKUPLJAJU, POTVRĐUJU I UVEĆAVAJU EMOTIVNE BOLI.
Svaka emocija aktivira određene neurotransmitere, koji preko ćelijske membrane utiču na hromatim – supstancu koja drži DNK. Dalje, naš DNK šalje uputstva našim ćelijama kako da rade – za nas ili protiv nas.
Tako ceo organizam postaje talac nenaučenih lekcija i – potencijalno žarište. Obolenje će se aktivirati tamo gde genetikom ili načinom života upalimo vatru – loša ishrana, prekomerno trošenje kičme ili drugog dela tela, pušenje, hronične prehlade… i slično.
Jer, POSLEDNJA NAUČNA ISTRAŽIVANJA JASNO POTVRDILA – 85 % OBOLENJA JE PSIHOSOMATSKOG POREKLA, a svega 15 % nastaju usled spoljnih uticaja (bakterije, virusi, udarac…)
Zaista, dok to ne razumemo, lekovima ćemo samo gurati plamen na drugo mesto i samo dodavati dijagnoze. Lekovi bez sumnje pomažu kada treba i kako treba, ali nisu osmišljeni da rešavaju emotivni uzrok – to je naš posao.

Emocije su energija i funkcionišu na identičan način kao čestice kosmičke prrašine koje su se zavrtele, zgrušnjavale i na kraju napravile materiju tj planete. Na isti način će sabijene emocije stvoriti obolenje.
PRIČA O BALANSU JE PRIČA O UČENJU POSLE KOGA NISMO ISTI.
Dobrota se balansira mudrošću, inače je ludost.
Inteligencija dobrotom inače prelazi u ego i manipulaciju.
Ničeg previše a svega dovoljno. Između granica ispod kojih se ne ide i preko kojih se ne prelazi.
Ni previše ljubavi ne valja, jer čim je previše – to više nije ljubav, nego program destrukcije ili kompleksa niže vrednosti.
AKO UMEMO DA RAZUMEMO PRIRODU LJUDSKOG BIĆA, ONDA ZNAMO DA NEMA BOLJEG IMUNITETA OD UNUTRAŠNJEG MIRA, NITI DETOKSIKACIJE OD IZBACIVANJA NAGOMILANIH OSEĆANJA I DA SE USPEŠAN ŽIVOT NE GRADI SPOLJA NEGO IZNUTRA.
Sve emotivne boli su mala vrata kroz koja ulazi svetlost – ako smo dovoljno hrabri da učimo.